WhatsApp

İMPLANT

İMPLANT

Diş implant uygulaması iyi bir teşhis, planlama sonrası çene kemiği içine vida şeklinde titanyum parçaların cerrahi olarak yerleştirilmesi işlemi olduğu için çene kemiği ve dişeti dikkatli şekilde muayene edilmelidir.

İmplant cerrahisinde çene röntgenleri olmadan tedavi planlaması yapılamaz. 3 boyutlu diş tomografisi ile çene kemiği yükseklik, genişlik ve kemik yoğunluğu olarak detaylı bir şekilde değerlendirilir. Diş hekimliğinde kullanılan implantlar ortopedistler tarafından kullanılan implantlardan yumuşak doku dışına uzantıları olması dolayısı ile ayrılırlar. Ağız içi yumuşak dokusu olan dişeti diş implant tedavisi başarısı için çok önemlidir.Sağlıklı bir dişeti pembe gül kurusu renktedir. Dişeti kalınlığı ve formu kişiden kişiye değişir.İmplantın uzun dönem başarısı için dişeti kalınlığına göre cerrahinin planlanması gerekir.

Diş implantları, sağlıklı ve doğal dişlere en yakın tedavi seçeneğidir.Yaşam konforunu arttırve sağlıklı dişlere benzer şekilde yaşamanıza izin verir – güvenle yemek yemek, gülmek, gülmek, konuşmak ve dişlerinizden endişe duymadan tüm günlük aktivitelerinizin tadını çıkarmak için.

Diş implantlarını vidalara benzer şekilde yapay diş kökleri olarak düşünün. Diş implantları çene kemiğinize yerleştirildiğinde, doğal kemiğinizle kaynaşırlar. Kron-kaplama adı verilen bir veya daha fazla yapay dişi desteklemek için sağlam bir temel oluştururlar.

Diş dayanağı olarak bilinen bir konnektör, kuronlarınızı tutmak ve desteklemek için diş implantının üzerine yerleştirilir. Kuronlar doğal dişlerinize uyması ve ağzınıza oturması için özel olarak üretilmiştir.

Modern diş implantları 60 yıldan uzun süredir başarıyla kullanılmaktadır. Yedek dişleri desteklemek için mevcut en güçlü tedavi seçenekleridirler- ve daha da iyisi, bu yeni dişlerin doğal olarak hissetmelerini, görünmelerini ve çalışmalarını sağlarlar.

Eğitimli ve deneyimli bir diş implantı diş hekimi tarafından yapıldığında, diş implantı cerrahi diş hekimliğinde en güvenli ve en öngörülebilir işlemlerden biridir.

3 boyutlu çene tomografisi ve klinik muayene sonrası kemik miktarı implant uygulaması için yeterli değil ise ileri cerrahi yöntemleri uygulanır.İleri cerrahi yöntemleri kemiği yükseklik ve genişlik olarak büyütmek ayrıca yeni kemik elde etmek için kemik grefti ve membran uygulamasıdır.Üst çene kemik kalınlığı ve yüksekliği yönünden ayrıca üst çenede azılar bölgesinde ki sinüs bölgesi açısından değerlendirilir.Alt çene ise kemik kalınlığı ve yüksekliği yönünden ve alt çene azılar bölgesinden geçen çene sinirine dikkat edilerek değerlendirilir.

Dental implantlarla ilgili beş gerçek:

Eski diş implantları, Maya benzeri bir kadının çenesine diş benzeri kabuk parçaları çakıldığı zaman, MS 600’e kadar izlendi.
Dental implantlar, doğal kemiği koruyan ve aslında kemik büyümesini uyarmaya yardımcı olan tek dental tedavi seçeneğidir.
1951’de, başarılı bir şekilde diş implantları yerleştiren küçük bir grup diş hekimi, İmplantoloji pratiğindeki bilgilerini paylaşmak için AAID – Amerikan İmplant Diş Hekimliği Akademisi’ni kurdu. AAID, dünyada implant diş hekimliğini geliştirmeye adanmış ilk profesyonel kuruluştur.
1952’de İsveç’te ortopedi cerrahı P.I. Branemark, titanyumun doğal olarak kemikle birleştiğini keşfetti ve sonunda araştırma odağını diz ve kalçadan implantlarından ağızda uygulanan diş implantlarına çevirdi.
Bugün dünyada her yıl artan sayıda implant uygulaması yapılmakta ve tedavi pratiği ve teoriği devamlı olarak gelişmektedir.
Antalya Implant Tedavisi
Çene kemiğine yerleştirilmiş yapay kök formunda parçalara implant denir. Yerleştirilen implantlarda kısa bir nekahat süresi sonrası yara izi kalmaz. Dental İmplant; vücut tarafından red edilmeyen, hafif, güçlü ve biyo uyumlu titanyum ve titanyum alaşımlı soy metallerden yapılır. Titanyum ortopedik olarak diş ve kemik cerrahi uygulamalarında yaygın kullanılan metallerdir. Dental implantlar diş hekimliğinde cerrahi ve protetik uygulama sonrası yüksek başarı oranına sahiptir. Dental implantlar yerleştirildiği yerde kemikleri stabilize eder, kaybedilmiş dişlerin yerini alır, yanakları, dudakları ve yüz iskelet sisteminin estetik duruşuna yardımcı olur. Dental implantlar , gülümseme, konuşma, çiğneme ve kişiye doğal bir görünüm kazandırarak sosyal, psikolojik ve fiziksel anlamda refah kazandırır.

Diş implantı ile kaybedilen diş fonksiyon ve estetik olarak geri kazanılabilir. Implant yerleşimi içi en uygun zaman çekim anında yapılan implanttır. Bu şekilde orijinal kemik korunur ve hasta tek cerrahi işlem ile başarılı bir tedavi alır. Buna immediat acil implant yerleşimi denir. Hastada apse var ise kemikte kist var ise dişi ve dişi destekleyen kemik dokuda çok fazla hasar ise diş implantı immediat- acil implant yapılamayabilir.

Eğer hastaya immediat acil diş implantı yapılamazsa 6-8 hafta arasında hastanın yaşına genel sağlık durumuna diş eti durumuna bakılarak immediat delayed -gecikmiş acil diş implantı kemiğe yapılır. 3 ay sonra yapılan tüm diş implantları delayed -gecikmiş diş implant uygulamasıdır.

İmplant uygulaması ile tek diş eksikliği tek implant ile tamamlanabileceği gibi birden fazla diş eksikliği her dişe bir implant ya da implantları birbirine bağlayan köprü ile tamamlanabilir.

All on 4 implant tedavisi ile hastaya 4 alt çene 4 üst çene implant uygulaması yapılarak ve diş protezi anında takılarak hızlı yüklemeli diş tedavisi yapılabilir. All on 4 tedavi konsepti hastanın hiç dişi olmadığı durumlarda ya da çürük, dişeti hastalığı gibi sebeplerle ağızdaki dişlerin çekilmesi gereken vakalarda uygulanır. All on 4 tedavisi ile hasta iyileşme döneminde dişsiz kalmamış olur.

Tedavi başlangıcında hastadan bir çene tomografisi alınır ve implantlar için uygunluğu değerlendirilir. Uygun olan hastalarda implant simülasyon programında implantlar planlanıp hastadan çene ölçüsü alınır ve protez aşaması ile tedaviye başlanır. 1 hafta sonra yeni protezlerin şekli uyumu ve fonksiyonu kontrol edildikten sonra hasta implant operasyonuna alınır. İmplantlar yerleştirildikten sonra hazırlanmış olan protezler ile implantların ölçüsü alınıp laboratuvara yollanır.2 gün içerisinde implant yuvaları protez içinde hazırlanmış ve ağza sabitlenmeye hazırdır. Protez sadece hekim tarafından takılıp çıkarılan bir protezdir ve vidalarla implantlara tutturulmuştur.

4 ay sonra All on 4 tedavisi gören hasta sabit kaplama tedavisi için tekrar çağırıldığında vidalanmış protez sökülür ve 1 hafta içinde hastanın final sabit restorasyonu ile tedavi bitirilir. Sabit restorasyon için köprü malzemesi olarak;

Metal destekli porselen köprüler.

Zirkonyum destekli porselen köprüler.

Peek destekli kompozit köprülerden biri tercih edilebilir.

Tüm dişsizlik vakalarında hastanın yaşı, cinsiyeti ve genel sağlık durumu çok önemlidir.4’er implantdan 8 implant üstüne 28 kaplama ile All on 4 tedavisi belirli bir yaşın üstündeki hastalar için uygundur. Toplamda alt çene ve üst çeneye yapılacak implant sayısı için hastanın fiziksel durumu değerlendirilmelidir. 45 yaşında bir hasta için bu konsept All on 6 veya All on 7’a çevirilir.

Diş implant çeşitleri implant yapılacak kemiğe göre değişiklik gösterir.

Hastada yeterli kemik yüksekliği yoksa Kısa implantlar uygulanmak zorunda kalabilir. Hasta ve hekim tarafından sinüs kaldırma ameliyatı tercih edilmez veya alt çenede sinire kadar çok az kemik boyu kalmışsa konvansiyonel implant dediğimiz klasik implantlar yerine mekanik sistemi farklı olan Kısa implantlar tercih edilir. Bu implantlar Kısa olmalarına rağmen daha derin ama kesmeyen özel yiv yapıları sebebiyle klasik implantlara göre daha fazla yüzey alanına sahiptirler. Kısa implantların boyu 4 mm’den başlar.4mm uzunluğundaki bir Kısa implant 8 mm uzunluğundaki bir klasik implantın yüzey alanına sahiptir.

Kısa İmplantları kemiğe yerleştirme tekniği klasik implantlardan farklıdır. Kısa implantlar kemiğe vidalanmadan sıkıştırılarak yerleştirilir. Kısa implantların protez takılacak aboutment denen üst parçaları da vidalanmadan sıkıştırma şeklinde implant içine tutunur. Yaklaşık 40 yıla yakındır diş hekimliğinde başarılı bir şekilde kullanılmaktadırlar. Diş protezi boyu kemik yüksekliği azlığından uzamış olsada Kısa implantların özel mekanik avantajı olan kemikle daha fazla yüzey alanı sağlamalarından dolayı çiğneme kuvvetlerinde karşı dayanıklıdırlar

Hastada yeterli kemik genişliği yoksa Mini implantlar uygulanabilir. Mini implantlar konvansiyonel implant dediğimiz klasik implantlara göre daha dardır. Genişliği az olan olan çene kemiğine yerleştirilmeleri daha kolaydır. Cerrahileri daha basittir. Bu implantlara genelde tek parça implantlarda denir. Monoblok yapıdadırlar ve aboutment denen implant üstü parça implantla birleşiktir.

Mini implantlar daha çok hareketli protezlerin altında protezin tutuculuğunu arttırmak için kullanılır. Kısa implantlar yerleştirildikden sonra hemen proteze uyarlanarak kullanılmaya başlanabilir. Mini implantlar kaplama altına tercih edilmez. Hastanın karşıt çenesinde dişleri varsa ya Mini implant sayısı arttırılmalı ya da Mini implant tercih edilmemelidir. Kemik yüksekliği 10 mm’den az olan kemiklerde ve kemik sertliği az olan hastalarda kullanılmamalıdır. Mini implantlar klasik implantlara göre daha uygun fiyatlıdırlar. İmplant daha ekonomik ve basit implantlardır.

İmplant tedavisi ile tedavi sonunda hastaya diş protezi veya vakaya göre diş kaplaması yapılması ana amaçtır.

Antalya ilimizde implant diş fiyatları implant markasına göre değişiklik göstermektedir. Implant ücretleri marka kalitesi ile orantılı olarak artmaktadır. En iyi diş implantı hekim tarafından vakaya özel olarak seçilir ve ihtiyacına göre implant markası kullanılır. Başarılı bir implant tedavisi için kaliteli bir implant markası kadar hekimin implant cerrahisi becerisi de çok önemlidir.

En iyi diş implant markaları için implantın kaç yıldır üretildiği ve üst yapı seçenek fazlalığı ile üretildiği titanyumun sağlamlığı önemlidir. Uzun yıllardır üretilen implant markaları tercih edilmeli. Yerli implantlar yaklaşık 15 senedir piyasada olup güvenle kullanılabilirler. Yerli implant maliyetleri özellikle Avrupa implantlara göre daha düşük fiyatlıdır.

İmplant Yerleştirme İşlemi
İmplant yerleştirilecek bölge muayene ve diş röntgeni ile belirlendikten sonra dişeti üzerinde kesi işlemi yapılır. Cerrahi aletler ile dişeti ve kemik implant için hazırlanır.Kemik içine açılan yerleştirilecek implant çapı ve boyuna uygun yuvalara implantlar yerleştirilir. İmplant yerleştirme işlemi sonrası implant vidası iyileşme başlığı ya da kapama vidası ile kapatılır. İyileşme başlığı takılan vakalarda implant için tek aşamalı cerrahi yapılır.Kapama vidası takılan vakalarda implant iyileşme dönemi sonrası kapama vidalarını çıkarıp iyileşme başlıklarını takmak için ikinci bir kesi işlemi yapılır.İmplant çene kemiğine yerleştirildikten sonra dişeti dikilerek kapatılır.

İmplant için kemiğin iyileşme dönemi üst çene için 4 ay alt çene için 2 ay civarındadır. Bu süre kaç implant yapıldığı, çenelerde hangi bölgelere implant yapıldığı, hastanın yaşı, hastanın genel sağlık durumu gibi faktörlere bağlı olarak değişir.

Tedavi için hazırlanan bölgeye implantın yerleştirilmesi için diş etine küçük bir kesi yapılır ve dikiş yardımıyla implantlar çene kemiğine tutturulur. Bu alan 4 ila 6 ay boyunca fazla kullanılmadan bırakılır. Kemik yoğunluğuna göre iyileşme süresi değişebilir. Bu iyileşme süresince çene içindeki implant yavaş yavaş vücuda entegrasyon sağlar.

Cerec CAD/CAM diş teknolojisi ile dişinizin ölçüsünü alabiliyor, yeni dişinizi hemen muayenemizde üretebiliyor ve yerine yerleştirebiliyoruz. Bu teknoloji sayesinde tedaviniz yalnızca tek bir randevu ile tamamlanmış oluyor ve ölçülerinizin labaratuara gittiği ardından yeni dişinizin uyumluluğunu ölçme amaçlı işlemler için tekrar tekrar muayeneye gelmenize gerek kalmıyor. Zamanınızın ne kadar değerli olduğunu biliyoruz, bu nedenle tüm kliniğimizde son teknoloji ürünü alet ve makineleri kullanarak tedavide kaybedeceğiniz zamanı minimuma indiriyoruz.

Sigara İçenler Dikkat!

Sigara içenlerde sigara içmeyenlere göre % 20 veya daha yüksek başarısızlık oranı vardır!

İmplant cerrahi prosedüre başlamadan önce implantın korunması, temizliği ve tasarımı hakkında ön bilgi son derece önemlidir. Kısaca hekimin ağız içinde küçük bir projelendirme yapması gerekmektedir. İmplantların sayısı, konumu, yerleştirilmesi ve protez dişlerin uyumu için önceden keşif yapmak son derece önemlidir. İmplantlar sayesinde dişlerde mükemmel bir uyum, ağız bölgesinde güzel bir görünüm ve psikolojik açıdan iyi his olacaktır.

Diş implantı tedavisi nasıl yapılır ?
Bir diş implantı eksik bir dişin kök kısmının olduğu yere yerleştirilen küçük, vida şeklinde bir titanyum parçadır. İmplant yerleştirmek için kullanılan cerrahi işlem çoğu durumda yalnızca lokal anestezi gerektiren oldukça küçük ve rutindir. İyileşme süresinden sonra, implant mevcut doğal dişlerinize uyacak şekilde özel olarak üretilmiş gerçekçi bir kaplama ile tamamlanır. İmplantların 10 yıl sonunda %96'nın üzerinde belgelenmiş bir başarı oranı vardır, bu diğer diş tedavi seçeneklerinden çok daha yüksektir.

Diş implantları nasıl yerleştirilir ?
Küçük bir cerrahi işlem sırasında, diş implantınız doğrudan eksik dişin boşluğundaki çene kemiğine yerleştirilir. Daha sonra, son kaplama takılmadan önce aylarca iyileşmek üzere bırakılacaktır. Bu iyileşme döneminde implant aslında onu çevreleyen kemiğe kaynar.

Diş implantları nasıl çalışır ?
Modern diş hekimliğinde implant diş eksikliğinde dişin en iyi alternatifidir. Daha uzun süreli sonuç verecek diş tedavi seçeneği yoktur. İmplantlar ayrıca, bir diş kaybolduğunda doğal olarak bozulan dişi destekleyen kemiğin korunmasına yardımcı olur. Kemik kaybı, diş kaybetmenin en büyük sonuçlarından biridir.İmplant yerleştirilen bölgede kemik ve dişeti kaybı durur.

Diş çekildikten sonra İmplant uygulanabilir mi? Ne zaman uygulanabilir?
İmplant uygulamas süreci, hastanın ağız, çene ve kemik yapısına göre değişmektedir.
Uygun vakalarda diş çekimi ile aynı seansta.
Bazı durumlarda diş çekimi yapıldıktan 4-8 hafta sonrasında.
Kritik ve çene kemiğinin iyileşme sürecine göre bazen 12-16 haftanın sonunda.
Alt ve üst çenenin duruma göre 3 ay veya 6 ay sonra uygulanabilir
Diş implantı bakımı nasıl yapılır ?
Answer

Diş İmplant'ının avantajları?
Bu tedavide eksik olan dişler telafi edilirken (implant), sağlam olan komşu dişlerin kesilmesi gerekmemektedir.
Birebir gerçek diş gibi görünür ve hissettirir.
Eksiksiz çiğneme rahatlığı sağlar.
Takma diş olarak da bilinen tüm/bütün protezler ve oynama yapan diğer tüm protezler, implant tedavisi ile yerlerine sabitlendiğinden hastaların yaşam kalitelerini artırır.
İmplant ayrıca, kuron ve köprü protezlerin desteklenmesini de sağlar.
İmplant tedavisi her hastaya uygulanabilir mi?
İmplant vidalarının belli bir genişliği ve yüksekliği olduğundan, uygulanacağı bölge olan çene kemiğinin de belli bir yüksekliğinin ve genişliğinin olması gerekmektedir. Kemik dokusu yeterli hacimde değil ise, ileri cerrahi tekniği olan “greftleme” doku takviye edilerek implant tedavisi için uygun hale getirilebilir.

Mevcut kemiğin kalitesi de tedavinin başarısını doğrudan etkilemektedir. Hastanın genel sağlık durumu iyi olduğu sürece dental implant uygulamasına engel olabilecek üst yaş sınırı bulunmamaktadır.

Tedaviden önce ve sonra, dişetleri başta olmak üzere ağız ve dişlerin genel sağlık durumunun iyi olması gerekmektedir. Ağız bakımının ve hekim kontrollerinin aksatılmaması tedavinin başarısında son derece önemli bir role sahiptir.

İmplant uygulaması, kemik gelişimi tamamlanmamış çok genç hastalar için önerilmemektedir.


İmplant uygulaması neden tercih edilmelidir ?
Dişlerin eksilmesi ile dişin bulunması gereken kemik dokusu eriyerek kemik dokuda azalma meydana gelir.Dişin çekilmesi sonrasında ilk 3 ay içinde maksimum kemik ve dişeti kayıbı olur.Dişsiz bölgeye implant uygulayarak hem eldeki kemik ve dişeti korunur hem de kemik ve dişeti kayıbı durdurulur.Diş implantları kullanılmadan önce eksik dişler köprü ve damak protezleri ile tamamlanıyordu.Köprü yapılacak eksik dişin bir önündeki ve bir arkasındaki saglam dişler kesiliyor ve eksik diş porselen köprü ile tamamlandığı için hasta en az 2 saglam dişini kestirmek zorunda kalıyordu.Damak protezinde ise hastanın eksik dişleri akrilden yapılan bir parça ile dişetine basacak şekilde tamamlanıyordu.Diş implantı ile saglam komşu diş kesilmediği gibi dişetine vuruklar yapan damak protezi ihtiyacı kalmaz

İmplant tedavisi ağrılı bir tedavimidir ?
Diş implantları uygulaması sırasında hastalar ağrı hissetmezler.diş implantları hasta için diş çekiminden daha basit ve ağrısızdır.Diş implantı uygulandıktan sonra ilk 2 gün ağrı kesicilerle geçirilen bir sızı olur.Genellikle ilk 3 gün sonrası hasta günlük hayatında bir ağrı hissetmeden yaşamına devam eder.

Oral implantoloji nedir ?
Genel tıpta ortopedide vücutta kırık kemiklerde ve zarar görmüş eklemlerde kullanılan titatyum vidaların dişhekimliğinde kullanımı ile oral implantoloji adlı bir bilim dalı oluşmuştur.oral implantolojide amaç eksik diş dokusunun yerinin silindirik titanyum vidalar ile tamamlanmasıdır.Oral implantoloji ile uygulanan titanyum diş implantları ile hastanın tek veya çok sayıdaki diş eksiklikleri tamamlanır.Hastanın eksik dişlerden kaynaklanan estetik ,fonksiyon ve konuşma bozuklukları düzeltilir.

İmplant tedavisi ne kadar sürmektedir.
Diş implantı uygulandıktan sonra eger implant operasyonunda ileri cerrahi teknikler uygulanmamış ise saglıklı bir hastada alt çene için 2 ay üst çene için 4 ay ay yetmektedir.Eger ileri cerrahi teknikleri uygulanmış ise süre alt çene için 3 ay üst çene için 6 ay civarında beklemeyi gerektirir.Kişinin kemiği uygun ise bazı vakalarda uygulama sonrası anıında diş protez tedavisi başlayabiliir.

Diş implantlarını kullanarak dişlerin yerleştirilmesi ne kadar sürer?
Her hasta için farklı bir tedavi süreci ve protokolü vardır. İlk muayeneden sonra implant uygulayacak diş hekiminiz, işlemi tamamlamak için gereken süreyi içeren bir tedavi planı sunmalıdır. Toplam tedavi süresi ihtiyaçlarınıza, tıbbi ve dental geçmişinize, çene kemiğinin durumuna ve kullanılan tekniğe ve malzemelere bağlıdır. Daha karmaşık koşullar için birkaç ay kadar kısa veya bir yıldan fazla olabilir.

İmplant uygulaması herkese yapılabilir mi?
Diş implantları gelişimini tamamlamış 18 yaşından büyük saglıklı her hastaya yapılabilir.Diş implant tedavisi basitçe kaybedilen dişin titanyum vidalar ile tamamlanmasıdır.Diş çekimi yapılıp iyileşme bozukluğu olmayan herkese implant uygulanabilir.

Porselen lamina kimlere uygulanır?
Porselen lamina tedavisi diĞer adı ile yaprak kaplama dişin ön yüzünün estetik görünümde olmadıgı durumlarda uygulanır.Diş dokusu görünen yüzü çürük oldugunda, estetik olmayan renklenmiş dolgu varsa ,dişte renk değişimi var ise diş ön yüzeyinde çatlak ve kırık varsa uygulanabileceği gibi dişleri aralıklı olan hastalarda aralıkları kapamak için de uygulanabilir.

Diş protezi nedir?
Bir dişin çürük, kırık ,aşınma ,estetik sebepler ile tüm yüzeylerinden 1-1.5 mm civarında alınarak küçültülmesi işlemine kron-kaplama tedavisi denir.Eksik bir veya birden fazla eksik dişin varlığında komşu dişlerin aşındırılarak eksik dişin arada tamamlanması tedavisine köprü denir.Çok fazla dişin eksik olduğu ve komşu dişlerin az ve zayıf olduğu yada hiç olmadıgı durumlarda akrilik plak ve yapay dişlerin kullanıldığı hasta tarafından tak-çıkar olarak hareketli protezlere damak protezi denir.Eksik dişlerin yada damak protezinin implant kullanılarak desteklendiği sistemlere de implant destekli protezler denir ve diş sisteminde ki gibi degerlendirilir.

Diş implantı kullanarak tedavi seçenekleri nelerdir ?
İmplantlar, eksik dişlerin çeşitli şekillerde yerini alabilir. Onlar için kullanılabilir:

Bir diş eksikliğinde kullanılan diş implantlarının kullanımı- Bir dişiniz eksik olduğunda, o dişin kök kısmını değiştirmek için kemiğe tek bir implant yerleştirilir; Gerçek bir dişi elde etmek için bir kaplama daha sonra üstüne yapıştırılır. Bu tedavi seçeneği en yüksek başarı oranına sahip olup, tek bir eksik dişi değiştirmek için implant tedavisi en başarılı ve uzun süreli kullanımı olan tedavidir. İlk maliyet diğer seçeneklerden biraz daha yüksek olsa bile, zaman içinde en uygun maliyetli çözümdür. Bir implant asla çürümez veya kök kanal tedavisine ihtiyaç duymaz ve orijinal diş gibi kullanılabilir.

Birden çok dişin eksikliğinde diş implantlarının kullanımı- Birden fazla dişiniz eksik olduğunda, implantlar ideal bir tedavi alternatifi sunar. Her kayıp diş için bir implanta bile ihtiyacınız yok. Bunun yerine, implant dişleri sabit köprü tedavisi için destek görevi görebilir. Örneğin, arka arkaya üç diş eksikliğinde, aralığın her iki tarafına birer iki tane implant yerleştirebiliriz ve aralarında altına implant olmayan bir kaplama yerleştirebiliriz. Bu şekilde, kalan doğal dişlerinizi köprü destekleri olarak kullanmanıza gerek kalmayabilir,ki böyle kullanılsa idi bu da onları zayıflatabilir ve çürümeye daha yatkın hale getirebilirdi.

Tüm dişlerin eksiklğinde diş implantlarının sabit protez için kullanımı- İmplantlar, ağza sabitlenmiş ve tak çıkar şeklinde kullanılmayan üst veya alt dişleri tüm çene için destekleyebilir. Bazen yeni dişler en az 4 implant ile desteklenebilir. Bu masanın yapısına benzetilebilir, dayanabilmesi için sadece 4 ayağa ihtiyaç duyar. Çene kemiği yoğunluğunun ve hacminin bozulduğu durumlarda, 10 ila 12 diş sırasını desteklemek için 5 veya 6 implant gerekebilir. Dental implant değiştirme dişleri çene kemiğinizi korur, çene kemiği erimez ve bir ömür boyu kullanılabilir.

Tüm dişlerin eksikliğinde diş implantlarının çıkarılabilir protezler için kullanımı-, implantlar çıkarılabilir protezleri bile daha rahat, konforlu ve daha sağlıklı hale getirebilir. Geleneksel protezler diş etlerine oturur ve altta yatan kemiğe baskı uygular. Bu, kemik kaybını hızlandırarak çenenin küçülmesini ve takma dişlerin özellikle daha hareketli hale gelmesini sağlar. Ancak bugün diş hekimleri implantlara çıkarılabilir bir takma diş takabilir ve bu basıncı kemik yüzeyinden ziyade kemik yapısına aktarabilir. Bu, yemek yerken ve konuşurken protezlerin kaymasını önler ve doğrudan altındaki kemiği korur.